Hříbková polévka

Na talíři zjemníme hoblinkami másla

Máte-li sušené houby, můžete si tuto skvělou polévku udělat kdykoli, ale není nad tu z čerstvých hříbků.

Ingredience:


  •   2 hrsti nakrájených hříbků

  • 30 g másla

  • 2 šalotky

  • 2 stroužky česneku

  • 2 snítky tymiánu

  • 750 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru

  • 3 lžíce tučné zakysané smetany


Postup:

  •   Na pánvi rozehřejte máslo, při dejte hříbky a opékejte zhruba 4 minuty.
    Několik hub vyjměte, ozdobíte jimi pak polévku.

  • Přidejte nasekanou šalotku, na tenoučké plátky nakrájený česnek, větvičky tymiánu a několik minut restujte.

  • Přilijte opatrně vývar a přiveďte do varu a na mírném ohni vařte 10 minut.

  • Polévku rozmixujte, nejlépe ponorným vařičem a vmíchejte metličkou smetanu. Nechte ještě mírně probublat a můžete podávat.

reklama
reklama

Komentáře