Moje sladké tajemství

Jak na to: Rozjasňující masáž obličeje

Zdravá pleť obličeje vám dokáže ubrat i několik let. I když jste někdy nevyspalá, oteklá a pořádně otrávená, nemusíte věšet hlavu. Chce to jen docela jednoduchou masáž, která pleť opět probudí k životu.

Navštívit čas od času kosmetický salon je sice fajn, nebudeme si ale nic nalhávat, stojí to nejen spoustu času, ale hlavně peněz. Přitom utrácet vůbec nemusíte, stačí si osvojit jen pár triků.

Čelo

Položte si pravou ruku na čelo tak, aby zakrývalo celou jeho plochu. Dlaň pak jemně stahujte směrem do strany. Poté si ruce vyměňte. Dejte si však pozor na přílišný tlak.

Spánky

Špičky ukazováčků a prostředníčků opatrně položte na spánky a jemně masírujte krouživými pohyby v protisměru hodinových ručiček po dobu zhruba půl minuty. Tím se uvolní celý obličej.

Oči

Položte ukazováčky či prostředníčky nad vnitřní stranu obočí a plynulým pohybem jeďte směrem k tomu vnějšímu, pokračujte pod okem až k vnitřnímu koutku. Několikrát za sebou zopakujte. Tato masáž zjemňuje vrásky a pomáhá od napětí očního okolí.

Tváře

Masáž tváře začínejte na bradě a hranách čelisti, a to krouživými pohyby směrem do středu tváří. Uvolní se vám nejen obličejové svaly, ale také se vám pokožka krásně prokrví.

Rty

Abyste se vyhnula jemným vráskám okolo rtů, nesmíte zapomínat ani na masáž této části. Začněte u levého koutku. Ukazováčkem nejprve krouživými pohyby masírujte oblast nad horním rtem, poté to samé udělejte i pod tím spodním. Opět několikrát opakujte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden