Můj kousek štěstí

Jak prát podprsenku, aby vydržela?

Jistě se shodneme, že když najdete dobře padnoucí podprsenku, je to doslova zázrak. Proto si většina žen své oblíbené kousky prádla snaží hýčkat. Poradíme vám, jak podprsenku prát, aby vám vydržela co nejdéle krásná a příjemná na těle.

Pořiďte si sáček na praní

Jedná se o sáček z jemné síťoviny, který zabraňuje zamotání podprsenky do ostatního prádla, a tak ochrání pračku před možnou uvolněnou kosticí, která by mohla zadrhnout buben. Podprsenky v něm vyperete šetrně a sníží se riziko zatržení krajky. Před praním podprsenku raději zapněte. Na praní vyztužených podprsenek si pořiďte speciální pouzdro ve tvaru míčku, které při praní zabrání deformaci košíčků. Perte je při nízkých teplotách na maximálně 30 stupňů. Zvolte šetrný program nebo program na ruční praní. Nikdy neždímejte!

Používejte vhodný prostředek

Při praní podprsenek používejte ideálně tekutý prací gel na jemné prádlo. Nedoporučuje se přidávat aviváž, protože ta ničí elastické materiály a prádlo pak ztrácí svou pružnost. Některé ženy dokonce perou podprsenky v dětském šamponu s nízkou pěnivostí. Pokud  se vám zdá zapraná, zkuste trik našich babiček – na noc jí namočte do silného černého čaje. Ráno ji přemáchněte ve studené vodě a nechte uschnout. Získá tak přirozenou tělovou barvu a případná šedá se tak změní na béžovou. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden