Moje sladké tajemství

Jak si správně a efektivně umýt vlasy!

Vše je důležité. Od rozčesávání, přes nanesení šamponu až po konečnou úpravu kadeří. Proto věnujte zvláštní pozornost každému bodu mytí vašich vlasů. S e b eme n š í chybička nebo vynechání má dopad na objem, vysoušení nebo naopak rychlé maštění vaší hřívy.

Šampon nejdřív do vody Než si začnete vlasy mýt a nanášet na ně šampon, tak jak jste zvyklá, vyzkoušejte pro změnu kápnout trochu přípravku místo přímo na vlasy do malého množství teplé vody a lehce napěnit.

Taková směs se vám bude na hlavu daleko lépe nanášet a šampon se dostane na na více míst po hlavě. Bude tak snazší je zbavit nečistot. Pozor na teplotu Nikdy si neumývejte vlasy v příliš studené nebo příliš horké vodě.

Její teplota by měla být akorát tak příjemná na jemnou pokožku vaší hlavy. Ledová voda by totiž kadeře dostatečně neumyla a horká by zase vlasovou kůži podráždila, což by mohlo způsobit nežádoucí nadměrné maštění.

Příjemně vlažná voda tedy má své velmi dobré důvody. Pěnit nebo nepěnit Není pravda, že by každý šampon musel vytvářet pěnu a bublinky jako o život. Tady opravdu nefunguje přímá úměrnost, že čím více bublin, tím efektivnější mytí. Pokud se vám přesto zdá, že přípravek nepracuje přesně tak, jak by měl, zkuste vlasy opláchnout a šampon na ně nanést ještě jednou. Důkladně smývejte Jakmile jste s mytím hotová, měla byste vlasy pořádně propláchnout vodou.

Doba proplachování může být kolikrát i delší než samotná doba mytí. V případě, že vám totiž na hlavě zůstane mycí prostředek nebo následný vyživující kondicionér, budou se vám vlasy daleko více mastit. Tudíž nikdy nedosáhnete požadovaného objemu.

Vaše hříva bude naopak zplihlá a těžká. Rada na závěr: Konečné úpravě také věnujte pozornost a speciální péči, protože mokré vlasy jsou daleko křehčí než suché. Než začnete vlasy vysoušet fénem, naneste na ně trochu termoregulačního přípravku.

Ten každý vlas obalí neviditelnou ochranou a vlasy nepodlehnou horku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden