Můj čas na kafíčko

Jak v zimě zrychlit metabolismus?

Pokud se chcete s příchodem zimy jen zachumlat do peřin, je to pochopitelné, ale moc vám to nepomůže.

Každý by se v zimě nejraději cpal sladkým, ležel před televizí a čekal na jaro. Naštěstí se dá podobným choutkám čelit. Když jim povolíte, budete na jaře nešťastná ze špatné fyzičky a několika kilogramů navíc.

• Oblékněte se

Teploty nižší než minus pět stupňů představují pro tělo velkou zátěž. Když se rtuť teploměru propadne dolů, teple se oblečte.

• Neodbývejte snídaně

Ze všeho nejdřív vypijte sklenici vlažné vody s citronovou šťávou. To nastartuje trávení a spalování tuků. Pak si pochutnejte na pořádné, teplé snídani.

Dejte si ovesnou kaši, celozrnný chléb s rozpečeným sýrem nebo toast se ztraceným vejcem. Vyzkoušet můžete i horkou polévku. Teplé jídlo vás nadlouho zasytí a dodá vám energii na celé dopoledne.

• Dejte zelené zelenou

V období chladu a kapénkových infekcí je potřeba udržovat si silnou imunitu. Síle čerstvého ovoce a zeleniny se nevyrovnají žádné syntetické vitaminy. Vsaďte na zeleninu. Ať čerstvá, či dušená je totiž hotovou pokladnicí prospěšných látek.

• Naučte své tělo na chlad

Začít v zimě s otužováním není snadné. Ale když si ráno umyjete obličej a hruď studenou vodou, nádherně vás to probere. A až vyrazíte do práce, venkovní chlad už vás nebude šokovat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden