Můj kousek štěstí

Jak zmírnit noční nájezdy na lednici?

Potřebujete shodit kila, která si vaše tělo přes zimu nahromadilo, nebo bojujete s předvelikonočním půstem a prohráváte? Zkuste ještě zabojovat'


Lze proti záchvatům hladu něco dělat? Pokud máme organismus v rovnováze, pocity hladu se dostavují tři až čtyři hodiny po jídle, kdy je žaludek opět prázdný, a chtěl by zase naplnit. Vlčí hlad přichází většinou v pozdních odpoledních hodinách a pokračuje až do nočních hodin. Člověk je vlastně bezmocný, protože proti těmto pocitům je jakékoli racionální vysvětlení nedostačující. Pud přežít je totiž silnější než jakkoli silná vůle.

Musíte snídat!


Poté, co člověk sní všechno možné a jde si lehnout, logicky nemívá příliš velkou chuť na snídani. A právě v tom je zakopaný pes. Bez snídaně, s menším obědem a celodenním deficitem jídla přijde vlčí hlad večer zase. Proto je třeba se naučit snídat a neodbývat oběd. A zároveň postupně ubírat jídlo večer. Apetit se srovná a vlčí hlad většinou zmizí.


Vaše foto na lednici


Jedním z častých nešvarů je noční luxování lednice. Je však třeba odlišit, zda pořádáte nájezdy na lednici, protože máte nezvladatelný hlad, nebo vás jen honí pověstná mlsná. I mlsná ale svědčí o nesprávné skladbě jídelníčku, i za ní může špatné složení jídel. Co nám rychle zabrání, abychom se neládovali? Zkuste vypláchnout ústa ústní vodou, to částečně znecitliví chuťové buňky. Vhodné je nemít také v lednici různá lákadla. Když otevřete lednici, ve které bude jen zelenina, nezbude vám, než se přejíst zeleninou. Další možnou variantou je umístit na lednici zámek nebo na ni vystavit svou tlustou fotku v rovině očí. I pohled na ni může člověka odradit.


Přelstěte hormon hladu


Ten démon žravosti se jmenuje ghrelin, a jeho atak můžete snížit tím, že sníte malý kousek sýra, čokolády nebo několik oříšků. Aktivita hormonu hladu se tím sníží. Pokud ale máte dojem, že problémy s přejídáním i tak nezvládáte, měli byste navštívit odborníka. Za záchvaty náhlého hladu může být totiž třeba cukrovka.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden