Jemná paštika

Příprava: 120 min Cena za 1 porci: 18 Kč

Suroviny na 8 porcí:

● 500 g vařeného král. masa
● 250 g slaniny ● 1 cibule
● 2 vejce + 1 žloutek ● sůl
● 2 lž. strouhanky ● pepř
● 0,1 l smetany ● sádlo
● 200 g plátků anglické slaniny

Postup:

Maso uvaříme v zeleninovém vývaru (1 hod), vykostíme a se 150 g slaniny a s cibulí umeleme dvakrát na masovém strojku. Přidáme zbytek na kostičky nakrájené slaniny, vejce, žloutek, strouhanku, mletý pepř, sůl a smetanu.

Formu na paštiku vymažeme sádlem, vyložíme plátky anglické slaniny, naplníme fáší, několikrát sklepneme, zakryjeme pečicím papírem nebo alobalem a ve vodní lázni pečeme ve vyhřáté troubě na 165 °C asi 80 minut.

Paštiku necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne, vyklopíme ji a krájíme na porce, podáváme s pomerančovou omáčkou nebo brusinkami, různými druhy chutney, bílým chlebem nebo toasty

reklama
reklama