Jemný borůvkový koláč

Ovocný koláč z drobenkového těsta a delikátní tvarohovou směsí potěší všechny smysly.

Suroviny

Na těsto - 1,5 hrnku polohrubé mouky - ¾ hrnku moučkového cukru - 150 g másla - 1 balení prášku do pečiva

Na náplň - 500 g měkkého tvarohu - 200 g ricotty - 200 ml mléka - 4 lžíce medu - 1 vanilkový pudink - borůvky (asi 300 g)

Postup

1. Z ingrediencí na těsto vytvořte drobenkovou směs. Její větší část vysypte do formy vyložené pečicím papírem.

2. Suroviny na náplň prošlehejte ručním šlehačem. Náplň naneste na těsto, navrch dejte borůvky a posypte zbylým drobenkovým těstem.

3. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 ºC asi 45 minut. Hotový koláč podávejte nejlépe s vyšlehanou smetanou.

reklama
reklama