Můj kousek štěstí

Jménem jsem změnila svůj osud

Pohybovali jsme se v začarovaném kruhu nebo to bylo prokletí? Když jsem změnila jméno, vše se jako zázrakem zlepšilo..

Babička vždycky říkala, že po tragicky zesnulých se nemá dávat jméno. Že to nepřinese štěstí. V mé rodině se tato pověra skutečně prosadila. Můj otec se jmenoval Filip a zahynul při autonehodě v necelých jednatřiceti letech. Byla to velká rodinná tragedie, nicméně jeho neteř, dcera jeho sestry, vzápětí otěhotněla, a protože mého otce měla ve velké oblibě, dala synovi, který se ji narodil, jméno po něm – Filip. A stejné měl i příjmení.

Časová smyčka

Jak čas šel, mé sestře se narodil syn, kterému dala jméno Jakub, a já svému Marek. Ani jedna jsme neměla odvahu dát dítěti jméno tragicky zesnulého dědečka. Což nám naše matka vyčítala.Tak tomu bylo do chvíle, než čas nadešel a my se dozvěděli onu hroznou zprávu. Syn sestřenice – Filip – zahynul při autonehodě. Bylo mu něco málo přes třicet a zbyla po něm mladá vdova a dvě malé děti. Historie se zopakovala A podobnou časovou smyčku jsem zažila ještě jednou. Mnoho let jsem měla německého ovčáka Axe. Pes to byl chytrý a obdařený mnoha geniálními schopnostmi. Bohužel, jeho čas se naplnil, a já po svém čtyřnohém miláčkovi tak truchlila, až jsem si tím nářkem vysloužila štěňátko. Německého ovčáka, kterému jsem dala jméno Ben.

Nezvratný osud?

Ben pobýval na zahradě. Bylo mu půl roku, kdoví, jak se mu to podařilo, v plotě našel skulinku, utekl a na silnici jej srazila dodávka. Nářkem jsem si od manžela vysloužila psa nového, kterému jsem dala bohužel stejné jméno.Prohlédla jsem pečlivě plot, a štěně pro jistotu přivázala k boudě. Kdo ví, jak se Ben číslo dvě ze svého zajetí vyprostil, podhrabal se a – na stejném místě, ve stejném věku ho přejela dodávka. Jiná. Od manžela jsem dostala štěně třetí.Tomu jsem dala jméno jiné. I když jsem ho nechala na stejné zahradě, tak se tato tragedie už nikdy nezopakovala. A to se náš Bondy nejednou dostal chytře přes plot. Nikdy se mu však nic zlého nestalo. Spíš naopak.Velmi u obyvatel celého okolí prosperoval, až si ho jedna z místních babiček vzala k sobě a pěkně Bondyho vykrmila a rozmazlila.

Zuzana (47), Opava .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden