Kapří hranolky

Příprava: 20 minut, Náročnost: 2, Cena: 20 Kč

Kapří pochoutka pro malé i velké, kterou před léty představil známý kuchař Petr Stupka.

Suroviny na 4 porce:


  • 500 g kapřího masa (filet)

  • 1 velká lžíce škrobové omáčky

  • 3 lžíce hladké mouky

  • 1 lžička sladké papriky olej na smažení

  • Marináda

  • mistička mletého kmínu

  • mistička mletého zázvoru

  • 5 lžic sojové omáčky

  • 3 stroužky lisovaného česneku sůl


Postup

  1. Filet bez kostí nakrájíme na stejně dlouhé hranolky a necháme v chladničce odpočinout.

  2. Připravíme si marinádu z lisovaného česneku, koření a sójové omáčky. Promíchané kapří hranolky v marinádě a necháme odležet.

  3. Obalíme ve smíchané mouce s paprikou a škrobovou moučkou a smažíme v rozpáleném oleji. Osmažené hranolky necháme okapat na ubrousku.

  4. Podáváme nejlépe se studenou smetanovou omáčkou.

reklama
reklama

Komentáře