Kiwi sorbet na sušenkách

Tento dezert, připravený z čokoládových sušenek a smetanového ovocného sorbetu, je skvělou tečkou po nedělním obědu.

Suroviny na 4 porce

- 6 kusů kiwi - 100 g krupicového cukru - 100 ml sladké smetany - 100 ml vody - 2 bílky - balení čokoládových nebo kakaových sušenek - 200 ml šlehačky - 1 lžíce moučkového cukru - 2 lžíce strouhané hořké čokolády

Postup

1. Kiwi oloupejte, nakrájejte na kousky, dejte do robotu a spolu se smetanou rozmixujte. Z vody a cukru připravte cukrový rozvar. Když vychladne, přidejte rozmixované kiwi a tuhý sníh z bílků. Sorbet dejte v nerezové míse do mrazáku. Každých 20 minut promíchejte, dokud směs neztuhne.

2. Sušenky rozdrťte (buď rukama v sáčku, nebo v robotu) a dejte do výšky asi 2 až 3 cm do skleniček. Smetanu vyšlehejte s cukrem.

3. Na sušenky navršte sorbet a vršek ozdobte šlehačkou a posypte strouhanou čokoládou.

reklama
reklama

Komentáře