Moje sladké tajemství

Knedlíčky gyoza s vepřovým masem

Suroviny:

250 g hladké mouky

150 ml vroucí vody

špetka soli

Na náplň:

200 g vepřové plece

1 jarní cibulka nasekaná najemno

1/2 červené cibule

1/2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru

1 nastrouhaná mrkev

1 stroužek česneku

sůl a pepř

Na omáčku:

6 lžic sójové omáčky

2–3 lžíce rýžového octa

1 lžíce sezamového oleje

pár kapek chilli omáčky

Postup:

V míse smíchejte mouku se solí, zalijte vroucí vodou a vypracujte hladké těsto. Rozdělte ho na 4 části a ty vyválejte na co nejtenčí pláty. Z těsta vykrajujte kolečka o průměru asi 10 centimetrů.

Ingredience na náplň promíchejte. Do každého kolečka vložte lžičku náplně a přeložte, okraje přitiskěte vidličkou. Pečte je na oleji masovou stranou dolů, po zezlátnutí je zalijte 1,5 dcl vody a nechte dusit zhruba 5 minut. Ingredience na omáčku smíchejte, nalijte do mističky a servírujte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden