Knedlíky plněné uzeným masem

Neodolatelná česká klasika. Stačí jen se rozhodnout, zda si je dáte se zelím, nebo se špenátem.


Ingredience:


5 až 6 brambor


100 g uzené slaniny na kostičky


100 g cibule nadrobno


200 g uzeného masa na kostičky


sůl a pepř


2 vejce


50 g krupice


200 g hrubé mouky


červené zelí k podávání


2 cibule + sádlo na smažení


Postup:


Brambory uvařte ve slupce nejlépe den předem. Slaninu pražte na suché pánvi, po chvilce přidejte cibuli a nakonec i uzené maso. Promíchejte, jemně směs opečte, osolte, opepřete a nechte vychladnout.


Vystydlé brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte vajíčka, sůl, krupici, dobře promíchejte a nakonec přisypejte i mouku.


Vypracujte těsto, vytvarujte ho do válečku, vykrajujte z něj kousky, a doprostřed dávejte masovou směs. Konce těsta spojte k sobě a vytvořte knedlíky. Vařte je deset až patnáct minut. Podávejte se zelím.

reklama
reklama

Komentáře