Moje šťastná hvězda

Kokosový olej je všelék

Pokud jste si mysleli, že kokosový olej má své využití pouze v gastronomii, jste na omylu. Jde o produkt, který je hojně používán i v kosmetice. Díky svým účinkům je právem označován za malý zázrak. Jak nejlépe kokosový olej použít?

Tělový olej

Kokosový olej má spoustu blahodárných látek, které jsou prospěšné pro vaši pokožku, jde tedy výborně použít jako tělový olej. Stačí ho po koupeli nanést na vysušenou pokožku a nechat působit. Nejenže krásně voní, ale pokožku i vyživí.

Vlasový olej

Další využití kokosového oleje najdete při péči o vaše vlasy. Nemusíte si kupovat drahé vlasové oleje, postačí vám ten kokosový. Vezměte si malé množství oleje, jemně ho promněte v dlaních a aplikujte do konečků vlasů. Pokud si chcete udělat z kokosového oleje masku, můžete ho aplikovat před mytím vlasů na celou jejich délku a v případě, že máte suchou pokožku hlavy i k vlasovým kořínkům. Nechte působit co nejdelší dobu a pak vlasy klasicky umyjte.

Masážní olej

I na masírování je kokosový olej vhodným pomocníkem. Nejenže vám pomůže lépe svaly promasírovat, ale pokožku i vyživí a provoní.

Bělení zubů

Kokosový olej jde použít také k bělení zubů. Stačí po večerním čistění zubů nanést malé množství oleje na prsty a přibližně dvě minuty tímto množstvím zuby čistit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden