Koláč z ostružin a malin s kapkou vína

Těsto z ovesných vloček doplňuje lahodná ostružinovo-malinová náplň vyšperkovaná kapkou červeného vína. 


Ingredience:


2 hrnky vloček


160 g třtinového cukru


1 lžička prášku do pečiva


1 špetka soli


půl hrnku mléka


70 g rozpuštěného másla


1 lžička skořicového cukru


2 vejce


Náplň:


250 g ostružin


250 g malin


2 lžíce třtinového cukru


1 lžíce citronové šťávy


2 lžíce červeného vína


maliny


ostružiny


Postup:


Vločky rozmixujte na menší kousky. Trochu si odsypejte stranou na pozdější vysypání formy. V míse utřete máslo s cukrem a přidejte rozemleté vločky.


Promíchejte a rukama zpracujte dohromady na drobenku. Část si odeberte stranou na posyp. Ke zbytku drobenky přidejte prášek do pečiva, dvě rozšlehaní vejce, půl hrnku mléka, špetku soli a skořicový cukr. Vše společně promíchejte a nechte chvilku odstát.


Maliny s ostružinami posypejte cukrem, přidejte citronovou šťávu a červené víno. Opatrně zamíchejte a pár minut povařte. Vymažte si máslem formu, ve které budete koláč péct. Vysypejte ji ovesnými vločkami a vlijte těsto.


Pečte cca 20 minut na 170 °C, dokud těsto nezačne zlátnout. Pak ho vyndejte a potřete ovocnou náplní, posypejte zbylou drobenkou a dejte znovu péct na 180 °C dalších 20 min.

reklama
reklama

Komentáře