Kombucha jako fermentovaný čaj

Ještě nikdy jste neslyšeli o zázračné houbě jménem kombucha? Připravuje se z ní nápoj, který se užívá už od starověku.

Proč? Zejména díky svým pozitivním účinkům na lidský organismus.

Antioxidant a probiotikum

Kombucha obsahuje prospěšná probiotika a také funguje jako přírodní antioxidant. Ničí škodlivé bakterie a pomáhá tak v boji proti mnoha chorobám.

Jak se vyrábí?

Kombucha se vyrábí z houby, do níž se přidávají specifické kmeny bakterií a kvasinek a také cukr. To vše se zamíchá do černého nebo zeleného čaje. Následně se vše nechá kvasit, někdy týden, jindy ještě déle.

Co všechno vyléčí?

Kombucha se doporučuje užívat zejména lidem, kteří trpí cukrovkou. Zlepšuje totiž funkci jater a ledvin.

Kromě toho rovněž snižuje možnost vzniku onemocnění srdce, neboť snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Podle studií chrání před různými druhy rakoviny.

Proč ji pravidelně konzumovat?

Přispívá k celkovému zdraví a také posiluje naši imunitu, tedy odolnost vůči bakteriálním a infekčním onemocněním.

reklama
reklama

Komentáře