Košíčky s mangem

Křehké tartaletky s ovocem a pudinkovým krémem jsou ideálním dezertem pro návštěvu.

Suroviny na 20 kusů

Na těsto - 210 g hladké mouky - 30 g cukru - 100 g másla - 2 žloutky - 1 balení vanilkového cukru

Na krém - 170 ml mléka - 2 lžíce vanilkového pudinkové prášku - 2 lžíce cukru - 1 balení vanilkového cukru - 60 g másla - mango a máta na ozdobu

Postup

1. Z ingrediencí na těsto vypracujte rukama pevné tažné těsto. Zpracujte ho do válečku a dejte odležet na 30 minut do lednice. Z těsta pak nakrájejte dílky a těmi vyložte vymazané formičky na košíčky. Pečte při 150 ºC dozlatova.

2. Na krém vyšlehejte změklé máslo s vanilkovým cukrem. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte pudink, a až vychladne, zašlehejte ho do máslového krému.

3. Košíčky ozdobte krémem, pokrájeným mangem a snítkem máty. Dejte odležet na dvě hodiny do lednice.

reklama
reklama