Králík s cibulí a mrkví

Králičí maso se skvěle kombinuje s různými druhy zeleniny. Stačí použít jen cibuli, mrkev a trochu česneku, a zase vznikne další jedinečná chuť. 

Potřebujete:

4 králičí stehna, 2 lžičky hořčice, sůl, pepř, 500 g cibule, 500 g mrkve, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 250 ml vývaru, 3 bobkové listy, 1 snítku rozmarýnu

Postup:


  1. Maso omyjte, osušte, potřete hořčicí, osolte a opepřete. Cibuli oloupejte, mrkev očistěte a vše nakrájejte na větší kousky nebo kolečka.

  2. Na pánvi rozpalte olej a maso na něm ze všech stran opečte. Pak ho přendejte do pekáče. Ve výpeku na pánvi poduste zeleninu, dochuťte solí a pepřem a vše přidejte k masu do pekáče.

  3. Podlijte vývarem, přidejte bobkový list a rozmarýn a pečte v troubě rozehřáté na 180 °C asi 45 minut doměkka. Podávejte nejlépe s opečenými brambory, můžete dozdobit čerstvou petrželkou. .

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama