Moje šťastná hvězda

Křupavé miniřízečky

Řízečky milují jak velcí, tak malí strávníci. Obalte je netradičně v cornflakes, budou tak ještě více šťavnaté a křupavé.


Ingredience:


4 ks kuřecích prsou


4 lžíce hladké mouky


2 vejce


50 ml mléka


1 hrnek kukuřičných lupínků


olej na smažení


koření (kari, paprika, podle chuti)


Postup:


Kuřecí prsa očistěte a napříč nakrájejte na proužky, silné asi tak na palec. Můžete lehce rozklepnout, aby byly širší. Kukuřičné lupínky rozdrťte tak, aby byly hrubé přibližně jako strouhanka.


Lupínky dejte do mikrotenového nebo jiného sáčku a rozjezděte je kuchyňským válečkem. Usnadní vám to i následný úklid a lupínky tak nebudou všude kolem. Aby se vám neroztrhl sáček, můžete ho překrýt utěrkou.


K vejcím přidejte trošku mléka a rozšlehejte. Do mouky můžete (ale vůbec nemusíte) přidat špetku koření – třeba kari, papriku, grilovací směs. Podle vaší chutě a preference. Výsledné řízečky pak budou mít ještě lepší chuť.


Připravené kousky prsou obalte v mouce, vajíčku a lupíncích. Stejně jako když obalujete klasický řízek v trojobalu. V rendlíku na středním ohni rozehřejte vyšší vrstvu oleje na 180 °C.


Kousky masa smažte na oleji, dokud nejsou hezky zlaté. Přebytečný tuk z masa nechte odsát na kuchyňském papíru. Stejně tak je můžete péct i v troubě. Je to o něco zdravější varianta.


Obalené kousky vyskládejte na plech vyložený papírem na pečení, mírně zakápněte olejem a pečte v rozehřáté troubě na 200 °C přibližně 50 až 60 minut, několikrát během pečení řízky obraťte. Podávejte se sladkou chilli omáčkou nebo s ochucenou majonézou a sezonním salátem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden