Moje šťastná hvězda

Krůta s kaštanovou nádivkou

Již za první republiky si v některých domácnostech výjimečně dopřáli sváteční drůbež, kterou naplňovali kaštanovou nádivkou. Petr Rychlý si pro tento speciální recept vybral krůtu.

Ingredience: 1 menší krůta, 3 cibule, 4 – 5 stroužků česneku, olivový olej, 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření, 4 plátky citronu, 100 ml světlého piva na nádivku: 200 g vepřového S 600 g jedlých kaštanů, 2 vejce, 80 ml smetany, 750 ml mléka, 2 housky

Postup: Připravíme si nálev.Cibuli nastrouháme, stroužky česneku nakrájíme na kousky, přidáme olivový olej, bobkový list, nové koření, plátky citronu, pivo. Promícháme a do vzniklého láku naložíme krůtu na dva dny. Oloupeme kaštany a uvaříme je v mléce.

Ještě horké je umeleme. Až vystydnou, přidáme umleté vepřové, natrhané housky rozmočené v mléce, vejce a smetanu. Příliš hustou nádivku mírně rozředíme smetanou. Krůtu naplníme nádivkou, zašijeme ji a dáme péct při 160°C 1,5 hodiny, pak přidáme teplotu na 200 °C a pečeme, dokud se neupeče dozlatova.Podáváme s houskovým i bramborovým knedlíkem a s bílým i červeným zelím.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden