Moje sladké tajemství

Kuře na paprice podle Petry Černocké

Suroviny:  1 kuře  50 g slaniny  1 cibuli  1 lžíce mleté sladké papriky  400 ml drůbežího vývaru  5 kuliček nového koření  1 lžíci másla  1 lžíci hladké mouky  200 ml zakysané smetany  sůl

Postup: Kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme.

Každou porci osolíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a necháme ji rozpustit v kastrolu se silným dnem. Kuře na ní opečeme ze všech stran dozlatova. Pak maso vyjmeme, do kastrolu nasypeme nadrobno nasekanou cibuli a smažíme ji, až zesklovatí.

Pak ji zaprášíme mletou paprikou, kterou krátce osmahneme, vrátíme maso, přidáme nové koření a zalijeme asi polovinou vývaru. Pod pokličkou dusíme asi 40 minut, pravidelně doléváme vývar. Když je maso měkké, vyjmeme ho a obereme z kostí.

Máslo propracujeme s moukou na kuličku a vložíme ji do hrnce, rozšleháme tak, aby nebyly v omáčce žmolky, provaříme asi 10 minut a vmícháme zakysanou smetanu a podle potřeby sůl. Ještě přivedeme k varu a pak omáčku přecedíme na maso.

Podáváme s knedlíkem nebo s rýží..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden