Kuřecí prsa na šalvěji

Šalvěj podporuje trávení, hodí se k vepřovému, telecímu i kuřecímu masu, do omáček, nádivek a k ochucení sýrů.

Potřebujete:

✿ 4 plátky kuřecích prsou
✿ svazeček šalvěje
✿ 100 ml olivového oleje
✿ pepř, sůl
✿ citron

1. Plátky kuřecího masa opláchněte, osušte a jemně posypejte nadrobno nakrájenou šalvějí. Pak je osolte, opepřete, pokapejte pár kapkami citronové šťávy, přendejte do mísy, potřete olivovým olejem a nechte je 6–10 hodin v chladu marinovat.

2. Marinované plátky masa pak ogrilujete na kontaktním grilu nebo grilovací pánvi asi 5 min po obou stranách. Nakonec každý kousek kuřete pokapejte citronovou šťávou.

3. Rozdělte plátky masa na talíře a podávejte je se zeleninovou oblohou, vařeným či opečeným bramborem a klínky citronu, posypané lístky šalvěje.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden