Můj kousek štěstí

Kůže jako nová díky baňkám

Jsou tak malé, ale dokážou hodně! Baňky uvolní svaly i mysl a zmírní i celulitidu.

Baňky se k masáži používají už pár tisíc let a pocházejí z čínské medicíny. Jde vlastně o jakousi vakuovou masáž. Využívaly se především k odstranění bolesti zad a pohybového aparátu, dnes je jejich působení širší.

Jak masáž funguje?

Existují baňky skleněné, plastové, bambusové nebo silikonové a přikládají se na kůži tak, aby vznikl podtlak. Baňky se přikládají na akupunkturní body, reflexní zóny nebo na bolavá a zatuhlá místa, případně se využívají k masáži.

Když baňka „vcucne“ kůži pod sebou, dojde k popraskání malých cévek a ty jsou po odstranění baněk vidět jako červená až fialová kolečka. Toho se nemusíte bát, brzy samy zmizí.

Menší nevýhodou je, že někteří lidé vnímají proceduru jako trochu bolestivou, hodně ale záleží na tom, jaký má kdo práh bolesti a také na masérovi a jeho technice. Každopádně je to metoda účinná a stojí za to ji vydržet, protože výhody tu trochu bolesti převáží. Okamžitou úlevu pocítíte už po prvním sezení.

Pomerančová kůže si na masáž baňkami nepřijde.

Baňková masáž uvolňuje spasmy (křeče a svalové napětí) na různých místech těla, uleví od bolesti, uvolní zatuhlé svaly, regeneruje pokožku, rozproudí lymfatický systém, pomáhá s bojem proti celulitidě, reguluje tok krve, zlepšuje činnost potních žláz a pomáhá zbavit tělo toxických látek.

Někteří lidé mohou po baňkování pociťovat slabost, lehkou závrať či bolest hlavy, proto se doporučuje zůstat v klidu, hodně pít, po zbytek dne odpočívat a dát si něco lehkého k jídlu.

Jak na baňkování doma

Na uvolňující masáž je potřeba zajít do salonu, ale masáž proti celulitidě si můžete provádět i sami doma. Pro domácí použití jsou nejvhodnější baňky silikonové, protože se s nimi člověk celkem rychle naučí pracovat.

A jak na to? Pohodlně se posaďte nebo si lehněte a na pokožku problematického místa naneste dostatečné množství jakéhokoli tělového nebo masážního oleje. Pak přitiskněte baňku na dané místo kůži, podtlakem ji přisajte a krouživými pohyby ho opatrně masírujte po dobu asi 2–3 minut. Postupujte směrem odspoda nahoru.

Pak baňku přesuňte na další místo. Zpočátku byste tuto masáž měli provádět denně po dobu dvaceti dnů. Postupně uvidíte, jak se celulitida zlepšuje. Pro udržení efektu pak stačí dvakrát týdně.

K dostání jsou baňky také různě barevné.

Na co si dát pozor

Baňková masáž není vhodná, když vás bolí, pokud užíváte léky na ředění krve, trpíte trombózou nebo jiným onemocněním krve. Baňkování neprovádějte, jestliže máte nějaké kožní záněty, oslabenou imunitu, při nachlazení a vyčerpání.

Nedoporučuje se přikládat baňky v oblasti, kde jsou křečové žíly, vystouplá či mateřská znaménka, spálená kůže či otevřené rány.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden