Můj čas na kafíčko

Lak, tužidlo, či gel?

Toužíte po perfektním vlasovém stylingu? Poradíme vám, kdy a jak správně příslušný přípravek používat.

Gel pro vysokou míru zpevnění

Gely se používaly zejména pro dodání „mokrého“ a lesklého efektu. Gel má vysoký stupeň zpevnění, takže prameny bezpečně sedí, kde mají, a dají se cíleně upravit. Gelem lze tvarovat zejména krátké vlasy.

Naproti tomu ty dlouhé bývají velmi těžké, takže gel je na místě moc neudrží. Když gel zaschne, vlasy sice pevně drží, ale přesto byste se jich neměla raději dotýkat. Kvůli pohybům způsobeným dotykem nebo v důsledku otřesů vypadnou z vlasů gelové částice, takže účes nebude držet.

Zlatá klasika

Tužidla se využívají k vytvoření objemného účesu jemných vlasů. Zakoupit je můžete v několika tužících stupních. Pokud máte opravdu jemné vlasy, je vhodné zaměřit se na slabě tužící produkty, které vlasy zbytečně nezatíží. V případě silné hřívy můžete sáhnout i po extrémně tužícím produktu.

Podobně hojně využívaný stylingový produkt představuje lak na vlasy, jehož hlavním úkolem je zajistit fixaci účesu a jeho co nejdelší výdrž. Obdobně jako tužidla je možné zakoupit lak v několika fixačních stupních od normální po extrémně silnou fixaci, kdy kvalitní produkt kromě zpevnění a lesku vlasům dopřeje i ochranu proti krepatění.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden