Lasagne bolognese

Připravte tuto lahůdku k nedělnímu rodinnému obědu.


Příprava: 70 minut

Náročnost: ***

Cena za porci: 32 Kč

Suroviny na 6 porcí

- 400 g těstovin na lasagne

Na ragú

- 1 cibule

- 2 stroužky česneku

- 1 lžíce olivového oleje

- 500 g mletého hovězího masa

- 250 g rajčat

- 2 lžíce rajského protlaku

- 2 lžíce bílého suchého vína

- 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky

- sůl, pepř

Na bešamel

- 50 g másla

- 50 g hladké mouky

- 600 ml mléka

- ½ lžičky mletého muškátového oříšku

- 140 g čedaru

Postup

1. Cibuli a česnek osmahněte. Přidejte maso a vařečkou ho od sebe oddělte. Přidejte pokrájená rajčata, rajský protlak a víno. Osolte a opepřete a povařte 25 minut. Vmíchejte bazalku.

2. V hrnci rozpusťte máslo. Vmíchejte mouku a postupně mléko. Ochuťte muškátovým oříškem a vmíchejte nastrouhaný sýr.

3. Lasagne uvařte podle návodu. Dno pekáčku pokryjte boloňskou omáčkou. Dejte bešamel a zakryjte plátky lasagní. Vrstvy opakujte. Pečte při 180 °C asi 35 minut.

reklama
reklama

Komentáře