Lasagne se špenátem

Lasagne jsou skvělým jídlem pro celou rodinu. Oblíbené jsou hlavně u dětí, ale pochutnají si na nich i dospělí.

Suroviny na 6 porcí - 1 balení (500 g) lasagne plátky - 600 g baby špenátu - 1 cibule - 4 stroužky česneku - olivový olej - 50 g rostlinného tuku - 400 ml mléka - 3 lžíce hladké mouky - 250 g strouhaného tvrdého sýra - 1 kalíšek zeleninového bujónu - sůl, pepř

Postup

1. Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno a osmahněte na olivovém oleji v hluboké pánvi. Přidejte natrhaný baby špenát a zeleninový bujón a krátce povařte. Lasagne uvařte podle návodu na obalu.

2. Připravte si bešamel. V kastrůlku rozpusťte tuk, přisypte mouku a vymíchejte světlou jíšku. Zalijte mlékem, dobře promíchejte a zlehka povařte. Osolte a opepřete a odstavte.

3. Pekáček nebo zapékací mísu vymažte olejem. Na dno rozprostřete lasagne, pak dejte vrstvu bešamelu, špenátu a strouhaného sýru.

Opakujte, dokud ingredience nedojdou a vše zakončete vrstvou lasagní, kterou posypete zbylým strouhaným sýrem.

4. Dejte péct zakryté alobalem nebo pokličkou do trouby vyhřáté na 180 °C na 30 minut. Pak odkryjte a ještě dopečte dozlatova, asi 10 minut.

reklama
reklama

Komentáře