Můj kousek štěstí

Letní trend pro obočí

V kurzu je přirozenost, přesto se obočí bez úpravy neobejde. Není to ale nic těžkého, aby výsledek působil ideálně, a nezabere vám to ani moc času.

Zapomeňte na uměle působící tlusté a tmavé obočí. Stačí jen minimální zásah do jeho přirozeného tvaru a vyčesání chloupků směrem vzhůru. Tento vzhled má trochu připomínat dětské obočí, proto se mu říká „baby browser“.

Správný tvar

Nejdřív bude potřeba odstranit přebytečné chloupky nad kořenem nosu a  také ty, které rostou nad nebo pod linií obočí. Ideální tvar zjistíte pomocí úzkého štětce, tužky nebo špejle. Přiložíte ji nejprve jako spojnici levé spodní strany nosu a levého vnitřního koutku oka: nad ním by mělo obočí začínat.

Místo si označte třeba tužkou na oči. Posuňte tužku od strany nosu přes střed oční duhovky – tam by měl být nejvyšší bod oblouku obočí. Vyznačte si ho a poslední spojnici veďte mezi nosem a vnějším koutkem oka, tam by zase mělo obočí končit.

Opět označte a pak celý postup zopakujte u pravého obočí. Když budete mít hotové obě strany, vezměte pinzetu a vytrhejte všechny přebytečné chloupky na vnitřním i vnějším konci obočí. Vrchol obočí pak můžete, ale nemusíte, zdůraznit vytržením pár chloupků ze spodní linie, ale opatrně, nepřežeňte to.

Dokreslení tvaru provádějte jemnými tahy tužkou na obočí.

Dokreslení a fixace

Pokud je vaše obočí řidší, bez tužky na obočí se neobejdete. Vyberte si odstín, který nejlépe odpovídá barvě vašeho obočí, aby výsledek působil co nejpřirozeněji. Některé tužky mají i více hrotů, takže jimi můžete nakreslit několik čárek jedním tahem.

Poté si vezměte kartáček na obočí a vyčesejte chloupky směrem šikmo vzhůru. Aby tento efekt vydržel co nejdéle, je nakonec potřeba je zafixovat. Použít můžete například gelovou bezbarvou řasenku, případně lak na vlasy nastříkaný na kartáček.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden