Můj čas na kafíčko

Makadamiový olej je elixír pro vlasy

Evokuje vám to spíš čokoládu s oříšky než tip pro krásu? Makadamové oříšky umí mnohem víc, než myslíte. Jsou učiněným zázrakem pro vlasy.

Olej, který zastane od všeho trochu

Při nákupu makadamiového oleje se poohlédněte po kvalitním, za studena lisovaném a organickém – v prodeji jsou např. v obchodech se zdravou výživou. Chcete-li plně využít výhod makadamiového oleje, nalijte jeden šálek oleje do misky vhodné do mikrovlnné trouby a zahřívejte jej 20 až 30 sekund.

Makadamiový olej je skvělý pro odstranění krepatění a rozčesávání pro všechny typy vlasů.

Nechte olej vychladnout na pokojovou teplotu a pak z něj trochu vmasírujte do vlasů a pokožky hlavy, do nehtové kůžičky a na suchá místa na pokožce.

Vlasům dodá krásu

Tento olej je skvělý pro odstranění krepatění a rozčesávání pro všechny typy vlasů. Olej také dokáže dodat vlasům sametový lesk a doplnit vlhkost. To oceníte hlavně v případě barvených a namáhaných vlasů.

Dodává kadeřím větší pružnost, což pomáhá předcházet lámání a roztřepeným konečkům. S přípravky s obsahem oleje je to sporné a bez jistoty, proto vám doporučujeme používat přímo čistý olej.

Jak ho používat?

Znalci radí olej lehce nanést od kořínků ke konečkům a rovnoměrně rozetřít a pročesat. Zřetelné výsledky uvidíte, když olej nanesete na mokré vlasy, které následně vyfénujete nebo vyžehlíte. Teplo uzavře kutikulu a vytvoří hladký povrch, který uzamkne vlhkost a dodá vlasům neuvěřitelný lesk.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden