Moje sladké tajemství

Manželova láska jí dává sílu bojovat s vážnou nemocí

Jedna z našich nejmilovanějších zpěvaček, báječná Hana Zagorová (75), se vlastně po celý svůj život potýká se zdravotními problémy. Ty první ji upoutaly na celého půl roku na lůžko.

Již během svého studia na JAMU Hana Zagorová (75) každý den koncertovala, a tak není divu, že její dívčí tělo takový zápřah nevydrželo. Hana onemocněla tuberkulózou a byla donucena od základů přehodnotit život.

Pád z výšky rovnou na ústa

Sama později přiznala, že do té doby byla jen úspěšná slečinka bez pokory, které se dařilo všechno, na co sáhla. Vážná nemoc jí ukázala, že jsou na světě věci, které svou pílí a talentem ovlivnit nemůže. „Byl to pád z výšky opravdu na ústa,“ pochopila časem zpěvačka.

Nevěřila, že v 46 letech potká toho pravého.

Sotva se Zagorová zotavila, znovu se vrátila na koncertní pódia. Zpívala jako o život a mezi lety 1977 a 1985 získala devět Zlatých slavíků. V té době se Haně dařilo i v televizi. Natáčela pořad Dluhy Hany Zagorové a v roce 1980 dostala roli ve filmu Trhák. Pak se ale její život znovu zkomplikoval.

„Máte vzácné onemocnění krve,“ řekli lékaři zpěvačce, která musela přijmout fakt, že bude závislá na pravidelných krevních transfuzích. Tehdy se také musela rozloučit s touhou po vlastním dítěti. Po deseti letech docházení na transfuze se Zagorová pokusila se svou nemocí bojovat i s pomocí různých léčitelů.

Přírodní léčba zabrala

Až později našla jednoho, který jí žádný zázrak nesliboval. Přesto s ní pracoval a Hanka na jeho radu pila několik bylinkových čajů denně. Po několika měsících bylo jasné, že přírodní léčba zabrala.

Zpěvačka se dlouhé roky obešla bez transfuzí a až nedávno se ukázalo, že prodělaný Covid její nemoc zhoršil a ona musí opět dvakrát v týdnu docházet do nemocnice na transfuze. Ani tato skutečnost ji však nemohla připravit o radost ze života a zpívání.

V manželovi má oporu

Hana Zagorová má navíc vedle sebe báječného manžela, operního zpěváka Štefana Margitu (65). Muže, který ji ve všem oddaně podporuje a o kterého se může kdykoli opřít. Právě Štefanova láska dává jedné z našich nejlepších zpěvaček sílu bojovat s vážnou nemocí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden