Marinovaná kuřecí křídla

Vylepšete křídla naší super marinádou!


Ingredience:


kuřecí křídla


sójová omáčka


citronová šťáva


2 stroužky česneku


jarní cibulka


tymián


olej


sůl


pepř


Postup:


Nejdříve si připravte marinádu: v míse smíchejte olej, sójovou omáčku, citronovou šťávu, nakrájený česnek, tymián, sůl a pepř.


K marinádě přidejte okrájená křídla (odkrojte poslední nejslabší část, která by se na ohni rychle spálila) a promíchejte. Přikryjte je alobalem a nechte ideálně přes noc marinovat.


Pak vložte na gril – nejdříve ze strany, kde je kůže, pak otočte. Zbytek marinády vlijte do malého kastrůlku a nechte ohřát na grilu.


Do ohřáté marinády nasekejte jarní cibulku a vložte hotová křidélka. Nemusíte se bát, že byla omáčka v kontaktu se syrovým masem. Po převaření se bakterie zlikvidují. Na závěr pokapejte citronovou šťávou a podávejte.


Náš tip


Aby měla křídla krásně nasládlou chuť, přidejte do marinády trochu medu.

reklama
reklama

Komentáře