Můj čas na kafíčko

Můj trapas se spolužákem

Vždycky jsem byla stydlín. O to víc, když jsem se měla odhalit u lékaře. Zvlášť na gynekologii. Nikdy by mě nenapadlo, že se jeden z lékařů stane naším rodinným přítelem.

Obdivuji ženy, které nemají problém odhalit se před gynekologem. Já jsem odjakživa každoroční prohlídku protrpěla. Stud mě pokaždé hrozně ovládl. Jenomže jsem vyrůstala na maloměstě, kde jste si nemohli lékaře vybírat.

Gynekolog byl široko daleko jediný, a tak k němu chodily všechny ženy. Kdyby to byla aspoň doktorka, říkala jsem si pokaždé. A tak jsem uvítala, když jsme se s manželem, poté, co nám děti odrostly, přestěhovali do anonymní Prahy.

Šli jsme vlastně za nimi, abychom byli blíž vnoučatům. A nastalo hledání lékařů – praktika, zubaře i obávaného gynekologa. Vyhledala jsem si na internetu nějaké centrum sdružující vícero gynekologických odborníků. Když jsem se objednávala, hned na začátku jsem na recepční vyhrkla, že si přeji výhradně paní doktorku.

Záskok mě zaskočil

Vše mi odkývala a objednala mě na následující měsíc. Ve stanovený čas jsem přišla do čekárny, a když mě sestřička pozvala do ordinace, byla jsem v šoku.

Ta žena měla vousy. Ano, byl to muž. Sestřička se omlouvala, že mi asi recepční zapomněla zavolat, že paní doktorka je nemocná a pan doktor za ni zaskakuje. Myslela jsem, že omdlím.

Z doktora se vyklubal spolužák

O to víc, když onen pan doktor na mě vykulil oči, v kterých se mu objevily jiskry, a překvapeně vyhrkl: „Věro, jsi to ty?“ Neuvěřitelná náhoda tomu chtěla, že to byl můj spolužák z gymnázia, s nímž jsem dokonce pár měsíců tak trochu chodila.

„Tak si vyskoč,“ pokynul mi zvesela, abych se usadila na vyšetřovací lehátko. Protestovala jsem, že se před ním rozhodně neodhalím.

Pralinky pro uvolnění

Odpověděl, že kdyby prý měl po ruce alkohol, tak mi naleje štamprličku. „Mám tu ale jenom pralinky,“ smál se a já jsem mu jich snědla asi půl krabičky. Ani nevím jak, ale opravdu jsem si vyskočila.

Celou dobu se mě vyptával na rodinu a vyprávěl zábavné historky, aby mě rozptýlil. A já nějaké vyšetření ani nevnímala. Od té doby, kdykoli se k němu objednám, už pro mě má připravené pralinky. A dnes se dokonce navštěvujeme celé rodiny.

Věra H., 55 let, Praha

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden