Moje chvilka pohody

Naletěla jsem podvodníkovi.  Sliboval mi nový život!

Když jsem už jako starší potkala Zdeňka, myslela jsem si, že mi život konečně chce vynahradit veškerá má trápení a životní zklamání. Jak moc jsem se ale tehdy spletla!

V životě jsem neměla moc štěstí na muže. A tak jsem se do svých padesáti ani nevdala ani nemám děti. Jako „správná“ stará panna jsem žila v domě s matkou a její sestrou.

Máma byla nemocná, a tak vyžadovala neustálou péči, zatímco její sestra Anna byla notorická alkoholička. Asi si umíte představit, že můj život za moc nestál.

Našel si mě na seznamce

Až moje kamarádka mi poradila internetovou seznamku. „Maruško, to musíš zkusit. Vždyť se s nikým nemusíš ani scházet. Stačí, že si budeš mít s kým po večerech popovídat, a když tě bude štvát, jednoduše vypneš počítač,“ popsala mi své zkušenosti s internetem má kamarádka Eva.

A tak jsem si vytvořila profil a seznamování začalo. Po krátké době jsem narazila na Zdeňka, který mě hned zaujal. Zdálo se mi, že je to seriózní člověk, který v životě také neměl na růžích ustláno. Zmínil se, že mu zemřel syn hned po narození a s jeho matkou se krátce po tragické události rozešli, protože ona ztrátu dítěte neunesla a vinila z ní jeho.

„Nerad se o tom bavím. Je to rána, která se asi nikdy nezacelí,“ přiznal tenkrát a já k němu pocítila směs lítosti a zalíbení. „Jak citlivý to je muž!“ pomyslela jsem si. Asi po dvou měsících dopisování mě pozval na schůzku.

Věděl, že mám peníze

Sympatie byly od počátku evidentní na obou stranách. „Chtěl bych tě pro život Marie,“ neztrácel čas. „A udělám vše pro to, abych tě získal a tys byla do smrti šťastná. Už si to zasloužíš!“ sliboval, když mě vezl domů. Dnes už vím, že proto, aby se přesvědčil, jak si stojím finančně.

Sama jsem mu prozradila, že dvougenerační dům je napsaný na mě. Jeho tlak na to abych si ho vzala sílil. Když jsem odolávala, vytáhl jiný kalibr. „Doktoři mi zjistili závažnou genetickou poruchu. Nedávají mi šanci na dlouhý život.

Prosím vezmi si mě, uděláš mě šťastným, a ještě pak po mě budeš mít alespoň důchod,“ přišel jednou po večeři s návrhem. A já podlehla.  Přesvědčil mě, že nikdy nikoho tak nemiloval. Dnes mám pocit, že jsem byla spíš zamilovaná do pocitu, že mě někdo tolik miluje.

Vzali jsme se

Krátce po svatbě mi zemřela matka a s věčně opilou tetou jsem měla starostí nad hlavu. Zdeněk v té době údajně řešil své zdravotní problémy a jezdil do Prahy na kapačky.

Nic méně jsem měla pocit, že v něm mám oporu, a tak když přišel s tím, že dům prodáme a postavíme si něco malého v Jižních Čechách, neodporovala jsem. Jeho rodiče totiž údajně u Třeboně vlastnili pozemky, které chtěli dát dětem, takže Zdeněk začal zařizovat změnu územního plánu.

Z louky se staly parcely k prodeji a na jedné měl stát náš vysněný dům. V té době měl už totiž moc dobře zpracované mé slabé stránky, a tak stačilo, když jsem s ním okamžitě nesouhlasila a on se hned urazil a nemluvil se mnou, což jsem velmi špatně snášela.

Dokázal být i zlý ve smyslu utrhování se, ignorování, překrucování faktů až měl člověk pocit, že by se měl vlastně omluvit. A tak jsme dali můj dům na prodej a tetu do domova důchodců. Ať se s ní trápí zase někdo jiný.

Policie mi otevřela oči

Na dobu, než bude nový domov hotov jsme si pronajali malý byt kousek od mé práce a z prodeje domu si předplatili jeho nájem na rok. Peníze za prodej byly pochopitelně na společném účtu, který pro nás Zdeněk zřídil.

Já se v těchto věcech nikdy moc nevyznala. Na účet přicházely i platby za parcely, a tak byl na účtu takový pohyb, že já neměla vůbec přehled.  Na moje dotazy měl jedinou odpověď: „No tak stavíme, víš, co kolik stojí,“ odsekával.

Na stavbu mě nikdy nevzal. Vždy si našel nějakou výmluvu, proč to nejde. Jednou jel hned z práce, podruhé v pracovní době a jindy měl plné auto materiálu. „Buď ráda, že tam nemusíš. Uvidíš náš dům až bude hotový,“ sliboval mi a vždy mě na chvíli ukolébal. Až přišlo prozření.

Hledaný podvodník

Jednou jsem měla v práci nečekanou návštěvu. Přišla policie, která se mne přišla zeptat na mého manžela, kterého ovšem pojmenovala zcela jinak. A tak jsem se dozvěděla, nejen že je v podmínce za podvody na ženách, ale také v celostátním pátrání!

Podmínku evidentně porušil, protože na něj přišla další trestní oznámení od několika žen, které prozřely dřív než já. Teprve v té chvíli mi vše začalo dávat smysl.

Díky policii se podařilo zablokovat společný účet ze kterého už stihl odčerpat víc než polovinu peněz za prodej mého domu. Teprve dodatečně jsem zjistila, že jeho cesty k lékaři byly jen výlety za jinými ženami a peníze za parcely zase peníze, které vymámil ze stejných naivek jako jsem já.

Samozřejmě nás rozvedli okamžitě. Každopádně tento vztah byl doslova k nezaplacení a stál mě domov a skoro všechny mé jistoty, které nikdy za moc nestály, ale alespoň byly!

Marie P. (64), Žďár nad Sázavou

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden