Můj kousek štěstí

Naučte se zadržet dech na dlouhou dobu

Mnoho lidí by si přálo umět zadržet dech na dlouhou dobu. Stačí dodržovat určité techniky a nenáročné cvičení a delšího zadržení dechu snadno a rychle dosáhnete. Jak začít s cvičením? Pět vteřin vdechujte vzduch, potom na vteřinu dech zadržte a potom deset vteřin vydechujte. Toto cvičení provádějte dvě minuty. Při výdechu tlačte jazykem do zubů. Tím vytvoříte otvor, který pomůže regulovat výdech. Měli byste přitom vydávat syčivý zvuk. Zadržujte dech pouze na 90 vteřin. Nezkoušejte zadržet dech na delší dobu! Naplňte kapacitu plic jen do 80%. Po uplynutí 90 vteřin rychle vydechněte a zbavte plíce starého vzduchu. Potom se třikrát zhluboka nadechněte. Tím plíce pročistíte. Poté se nadechněte a zadržte dech na 2 minuty a 30 vteřin . Opět se nepokoušejte zadržet dech déle. Až vyprší čas, vydechněte vzduch z plic a třikrát se zhluboka nadechněte. Nyní jste připraveni zadržet dech na co nejdéle.

Zpomalte tep studenou vodou.

V tuto chvíli si obličej namočte do studené vody a potom zadržte dech. Při kontaktu se studenou vodou se spouští v těle zpomalení srdečního tepu. Nemusíte si dávat celou hlavu pod vodu. Jen na sebe našplouchejte trochu studené vody, nebo si obličej otřete studenou žínkou. Pohodlně si sedněte a zhluboka se nadechněte. Zadržte dech na co nejdelší dobu. Nejlepší je, když vám čas měří někdo jiný, protože tak vydržíte déle. Je nezbytné najít si při zadržení dechu rozptýlení, například si říkat v duchu abecedu. Uvolněte všechny svaly v těle. Je nutné uvolnit celé tělo. Zavřete oči a zamyslete se nad něčím uvolňujícím a přitom postupně od nohou uvolňujte všechny svaly až po hlavu. Přitom se vám sníží tep a vydržíte zadržet dech ještě déle.

Snažte se nehýbat.

Když se pohybujete, plýtváte kyslíkem. Až nebudete moci už déle zadržet dech, snažte se začít vydechovat pomaličku. Nejprve vydechněte 20% vzduchu, lehce se nadechněte, aby se vám do těla dostal kyslík. Potom už budete moci vydechnout úplně. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden