Můj čas na kafíčko

Nedostali jsme čas napravit minulé chyby!

Beru to jako trest za to, jak jsme kdysi vztah nezvládli.

Zkusili jsme obnovit náš vztah, ale osud měl jiné záměry.

S Bořkem jsem chodila od třetí třídy gymnázia. Společně jsme pak vystudovali vysokou školu a po promoci jsme se vzali. Připadala jsem si jako nejšťastnější žena na světě. Manželské štěstí ale vydrželo pouhých dvanáct let, protože jsme se bohužel odcizili.

Odcizení pokračovalo i po rozvodu

Zpětně vím, že na našem rozvodu jsem měla svůj podíl. Málo jsme si jeden druhého všímali a Bořek si pak začal o to více všímat jiné ženy. Byli jsme naštěstí rozumně smýšlející lidé, takže se nekonala žádná dramata a soudní jednání proběhlo v klidu.

Měli jsme spolu syna, který odchod svého otce jakž takž unesl. Vídali se každý druhý víkend a o dovolených. Mezi mnou a Bořkem ale nastal naprostý chlad. Jeden o druhého jsme se nezajímali a v duchu jsme všechna ta společně strávená léta vymazali.

Čas běžel, já si našla přítele, ale tento vztah trval jen sedm let. O Bořkovi jsem se dovídala pouze od syna, a když se ten přestěhoval do Prahy kvůli studiu, ztratila jsem pojem úplně. A pak jsme se jednoho dne setkali s Bořkem znovu, náhodně. Bylo to krátce před mými padesátými narozeninami.

Osud byl nemilosrdný

Dali jsme se spolu do řeči a najednou se to všechno oboustranně vrátilo. Podruhé jsme se do sebe zamilovali. Rozhodli jsme se, že nás vztah znovu obnovíme a uvidíme, co to udělá. Nehrnuli jsme se do ničeho bláznivě. Za pár týdnů jsme se ale přece jen k sobě už sestěhovali.

Připadalo mi, že jsme byli kdysi opravdu hloupí, když se nám manželství nepodařilo udržet. Pak zasáhl osud. Bořkovi lékaři zjistili zákeřnou nemoc. Prognóza byla krutá a nepříznivá, šance na vyléčení téměř nulová.

Netrpěl dlouho, za čtvrt roku v nemocnici zemřel. Dodnes beru ten náhlý konec jako trest za to, jak jsme se kdysi k sobě chovali. Jsem ale zároveň vděčná, že jsme měli ještě krátký čas náš vztah napravit.

Daniela M. (58), Olomouc

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden