Můj čas na kafíčko

Nejlepší cviky: Když vás bolí v kříži

Bolest zad je vždycky nepříjemná, když vás potká, postačí někdy k úlevě trocha pohybu. Začněte pomalu, stačí jen pár minut denně.

Nepříjemná bolest v kříži vzniká při nevhodném pohybu, jednostranné zátěži, špatném držení těla, ofouknutí nebo prochladnutí. Vhodné cviky a protahování mohou od potíží výrazně pomoci. Pomoci může také návštěva sauny, použití infralampy nebo aplikace hřejivých náplastí.

ty správné cviky vám pomohou zmírnit bolest zad.

Polosedy

Položte se na záda, pokrčte nohy a ruce překřižte na hrudníku. Nadechněte se a pomalu zvedněte trup od podložky. Jakmile nad zem zvednete lopatky, zastavte se a s výdechem se vraťte do výchozí polohy. Cvik opakujte 10krát.

Překulování

Takzvané rotační cviky se provádí vleže na zádech. Ruce upažte od těla. Zatímco pokrčené nohy rotují jedním směrem, hlava jde vždy na opačnou stranu. Cvik opakujte 5krát na každou stranu.

Pozice kočky uvolňuje a protahuje záda.

Hluboký předklon

Sedněte si do tureckého sedu a uvolněte se. Poté se pomalu předklánějte a kulaťte páteř. Snažte se čelo položit na zem, ovšem ne silou. Opakujte 8krát.

Miminko

Lehněte si na záda a pokrčte kolena. Rukama pak kolena přitahujte k hrudníku a zase oddalujte. Krásně tak protáhnete záda v celé jejich délce. Opakujte 10krát.

Kočka

Známým uvolňovacím a protahovacím cvikem na bedra a záda je pozice kočky. Klekněte si na všechny čtyři a s nádecehm vyhrbte záda. Poté je s výdechem vraťte do roviny. Opakujte 10krát.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden