Nekynuté lívance

Potřebujete:

170 g hladké mouky, 1 lžíci prášku do pečiva, špetku soli, 2 velká vejce, 2 lžíce rozpuštěného másla, máslo na smažení

K podávání:

zakysanou smetanu, drobné ovoce (jahody, borůvky, maliny)

Na omáčku čili žahour:

jahody nebo jakékoli vámi oblíbené čerstvé ovoce, cukru podle vaší chuti

Postup


  1. V míse smíchejte sůl, prášek do pečiva a prosátou hladkou mouku. V mléce rozšlehejte vejce a vlijte je k sypké směsi. Vymíchejte hustší těsto a zašlehejte do něj rozpuštěné máslo.

  2. Na pánvi smažte na másle středně velké lívance. Podávejte je se zakysanou smetanou a ovocem. Ovoce můžete také rozmačkat s cukrem.

  3. Žahour – omáčku z ovoce vyrobíte rozvařením plodů s cukrem. Za stálého míchání! .

reklama
reklama