Můj čas na kafíčko

Nohy jsou vaší vizitkou

Léto je tu a s ním i nazujeme pohodlné otevřené střevíčky a páskové sandálky. Nejprve je ovšem třeba se zbavit suché šupinaté kůže na chodidlech a ošetřit zhrublé, popraskané paty. Nohy zkrátka v létě potřebují pravidelnou pedikúru jako sůl!

Chodidla nejsou obdařeny velkým počtem mazových žláz a jejich kůže se rychle vysušuje a je drsnější než zbytek těla. Proto je pravidelně ošetřujte krémem a minimálně jednou za měsíc si dopřejte pedikúru. I když to nejlépe zvládne profesionálka, můžete si nohy doma ošetřit i vy sama.

7 kroků ke zdraví:

Při mokré pedikúře musíte nohy namočit minimálně na 10 minut do teplé lázně s lžící koupelové (i kuchyňské) soli, šťávou z citronu, nebo lžící octa. Do nálevu lze přisypat hrst sušeného měsíčku či heřmánku. Působí regeneračně, rychle hojí odřeniny, otlaky a puchýře.

Po osušení šetrně odstraňte zrohovatělou kůži pemzou, brusnou pastou, kosmetickými špachtlemi a pilníky. Všechny pomůcky koupíte v drogerii, některé i v lékárně. Ošetřená chodidla pak vyhlaďte peelingovým krémem a nohy opláchněte vlažnou vodou.

Pemza, kleštičky a pilník – a jde se na věc!

Nehty na nohou stříhejte kleštičkami zásadně do rovna, s asi milimetrovým okrajem. Nerovnosti zapilujte hrubším pilníkem. Kůžička na prstech nohou se nestříhá, změkčenou ji zatlačte k nehtovému lůžku. Promažte nohy hydratujícím krémem s deodoračním účinkem. Pokud si však budete nehty na nohou lakovat, promazávací krém zvolte až na úplný závěr pedikúry.

Všechny použité nástroje je pak nutné vydezinfikovat. Je praktické a hygienické mít své vlastní, které už nikdo jiný nepoužívá.  Suchá pedikúra je vhodná pro lidi trpící vysokým krevním tlakem či cukrovkou. Rozdíl je jediný – místo vody se používají speciální změkčovací přípravky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden