Můj čas na kafíčko

Ochraňte své kadeře před teplem

Téměř žádná žena se neobejde bez fénu, kulmy nebo žehličky na vlasy. Vykouzlí krásný účes, ale vlasy značně poškozují. Aby trpěly, věnujte jim speciální péči.

Jste neustále v jednom kole? Nemáte čas dopřát svým vlasům, aby po umytí volně uschly? Berete do ruky téměř den co den fén, kulmu nebo žehličku? Pak se není moc čemu divit, že vaše vlasy nejsou zrovna v nejlepší kondici, jsou suché, lámou se a konečky se třepí. Tak to ale být nemusí.

I při použití vysoušeče mohou být vlasy krásně lesklé a hebké. Jen je třeba je správně ošetřit.

Proč vlasy trpí?

Stačí, když svým kadeřím dopřejete extra péči a ochranu před vysokými teplotami během tepelného stylingu. Určitě už jste mnohokrát slyšela, že vysoké teploty vlasům nesvědčí. A to je pravda. Přitom stylingové vlasové přístroje mohou dosáhnout teploty dokonce až 230 ºC!

Působením tepla dochází k odlupování vnější šupinaté vrstvy, která má za úkol vlas chránit. Pokud dojde k poškození této vrstvy, dojde zároveň i k poškození samotného vlasu, což se projevuje především ztrátou lesku, zvýšenou lámavostí i roztřepenými konečky.

Vybírejte kartáč podle svých kadeří.

Chraňte si je speciální kosmetiou

Měla byste vědět, že vlasy, které jsou poškozené vysokou teplotou, už není možné obnovit a opravit. Proto je nutné chránit je před každým foukáním a zejména pak před žehlením a před jejich úpravou pomocí kulmy.

Pomůže vám speciální ochranná termoaktivní kosmetika, která chrání vlasové vlákno před únikem vlhkosti a navíc podporuje jeho vyhlazení. Díky tomu budou vaše kadeře více lesklé a poddajné. K nejoblíbenějším produktům této kosmetiky patří například spreje, séra na vlasy, krémy či mléka.

Použití je snadné

Každý produkt se nanáší podle své textury. Například spreje se aplikují velmi snadno a jejich konzistence umožňuje rovnoměrné nanášení. Po aplikaci ochranného přípravku ideálně vlasy pročešte hřebenem, aby se dostal ke všem pramenům.

• Sprej patří na vlhké vlasy, a to před sušením, nebo na suché vlasy ještě před žehlením a kulmováním.

• Mléko se nanáší na mokré vlasy, kterým kromě potřebné ochrany dopřeje navíc i hydrataci a regeneraci a má rovněž uhlazující účinky.

• Krémy pak mají hutnější konzistenci a aplikují se do umytých, lehce vysušených vlasů.

Jak vlasy správně žehlit?

Vždy používejte žehličky na vlasy s regulátorem teploty. Tu nastavte podle typu svých vlasů: u velmi jemných a oslabených vlasů 120 až 140 ºC, u jemných vlasů maximálně 160 ºC, u normálních a středně silných vlasů do 180 ºC, u silných a hrubých vlasů až 200 ºC. Používejte ideálně titanové, jejichž extrémně hladký povrch ploch zaručuje lepší skluznost po vlasu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden