Můj kousek štěstí

Ostrá koření hubí viry a bakterie

Víte, že to jsou silná přírodní antibiotika, která dokážou zabít až 75 procent škodlivých mikrobů? Která z nich by neměla chybět ve vaší kuchyni?

Pálivá paprika zlepšuje náladu

Snižuje bolest při zánětech a podporuje produkci hormonů štěstí – endorfinů. Antioxidanty v paprice zabraňují vzniku rakovinných buněk. Při nachlazení či hubnutí vám pomůže nápoj z chilli papričky. Vezměte papričku a uvařte ji ve sklenici mléka. Pak mléko vypijte. Při rýmě je dobré před spaním nasypat do ponožek trochu červené papriky, to výborně zahřeje nohy. Chilli lze užívat na podchlazení a omrzliny. Postižená místa se potírají odvarem. Ve větších dávkách snižuje pálivá paprika pooperační bolesti.

Kari proti stárnutí

Kari léčí jaterní choroby, působí proti oxidaci, která je považovaná za hlavní faktor stárnutí, a pomáhá proti Alzheimerově chorobě. Antioxidační účinky kari příznivě působí při některých druzích rakoviny, zejména rakoviny kůže a také při roztroušené skleróze.

shutterstock_198193589

Pepř jako protijed

Stimuluje funkci zažívacího ústrojí, podporuje chuť k jídlu, odstraňuje nadýmání, má močopudné účinky a užívá se při rýmě a nachlazení. Pomáhá proti jedům a bolesti zubů, jater a svalů.

Zázvor chrání srdce a plíce

Zlepšuje trávení, snižuje hladinu cholesterolu, působí proti ateroskleróze a srdečním poruchám. Pomáhá při žaludeční nevolnosti. Léčí kašel, nachlazení, angínu. Při zánětu průdušek skvěle pomáhá čaj z nastrouhaného čerstvého zázvoru - 1 lžičku oddenku a 2dl vody, povaříte 5 minut a osladíte medem. V případě virového onemocnění zabírá, když povaříte zázvor s kouskem cibule.
Tento nápoj zaručuje, že se příznaků nemoci zbavíte do několika hodin..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden