Ovocné řezy s želatinou

Oslaďte si život touto vynikající lahůdkou s lesními plody.

Suroviny na 12 porcí - 150 g hladké mouky - ½ balení prášku do pečiva - 150 g cukru - ½ balení vanilinového cukru - 75 g měkkého tvarohu - 3 lžíce oleje - 4 lžíce mléka - 6 plátků želatiny - 250 g zakysané smetany - 150 g bílého jogurtu - 1 lžíce citronové šťávy - 400 g šlehačky - 500 g lesního ovoce - pečicí papír

Postup

1. Mouku, kypřící prášek, 50 g cukru a vanilinový cukr smíchejte. Přidejte tvaroh, olej a mléko. Vyšlehejte hladké těsto. Těsto dejte na plech s pečicím papírem. Pečte při 175 °C asi 20 minut.

2. Želatinu namočte do vlažné vody. Smetanu, jogurt, citronovou šťávu a zbylý cukr smíchejte. Dvě lžíce krému zahřejte a dejte do něj vymačkanou želatinu. Přidejte dvě lžíce krému a míchejte do rozpuštění.

3. Šlehačku vyšlehejte a naneste na těsto. Dejte ovoce a zalijte želatinou. Dejte na 4 hodiny do lednice.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden