Můj kousek štěstí

Padají flíčky, kryjte se!

S paletkou korektorů různých barev si můžete vyhrát jako malířka

Letní opálení už dávno odešlo do „věčných lovišť“, a na bledé tváři jsou výrazněji vidět různé pigmentace, začervenání apod. Jak flíčky nejlépe zamaskovat?

Jistě víte, že s make-upem to není dobré přehánět. Jeho odstín by měl co nejvíce odpovídat tomu aktuálnímu, a ten je v zimě obvykle mnohem světlejší. Jak si tedy poradit s maskováním drobných nedokonalostí?

Souznění barev

Začervenalá místa, rozšířené žilky ani pigmentové skvrny obličeji na kráse nepřidají. Jejich viditelnost ale můžete minimalizovat. Nejdříve nanesete na obličej a dekolt denní krém a zapracujte ho masáží do pleti.

Pak použijte podkladovou bázi, která prodlouží výdrž make-upu, a vyhladí případné nerovnosti pleti. Máte-li pigmentové skvrny, použijte podkladovou bázi přímo pro ně určenou. Na zamaskování červených míst a žilek použijte zelený korektor, který červenou barvu zneutralizuje.

Pak do místa ještě jemně vklepejte korektor v odstínu, který odpovídá přirozenému tónu pleti. Nakonec použijte make-up, nejlépe lehký tekutý s obsahem přírodního jílu. Líčení zakončete lehkým pudrem, naneseným nejlépe labutěnkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden