Na sádle zasmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata a paprikové lusky. Přidáme kečup, sůl, pepř, sójovou a worcestrovou omáčku. Škrob rozmícháme v pivu a zahustíme jím zeleninový základ. Párky rozkrojíme podélně a nakrojíme na koncích, vyskládáme je do zapékací mísy a na ně naneseme zeleninový základ a v předehřáté troubě je pečeme asi 20 minut při 190 °C.
Medium rare svíčková je se smetanovou omáčkou nejchutnější. Dnes si ji připravíme s jemnou houbovou.Suroviny:2 ks pravé svíčkové1 hrst sušených hubčerstvě namletý pepř200 ml smetany ke šlehánímořská sůlolivový olej na restováníčerstvé bylinky na ozdobuPostup:Houby si na půl ...
Medium rare svíčková je se smetanovou omáčkou nejchutnější. Dnes si ji připravíme s jemnou houbovou.Suroviny:2 ks pravé svíčkové1 hrst sušených hubčerstvě namletý pepř200 ml smetany ke šlehánímořská sůlolivový olej na restováníčerstvé bylinky na ozdobuPostup:Houby si na půl ...
Máte starší pečivo, které chcete zpracovat? Vsaďte na vydatnou snídani z trouby! Ingredience: na 1 porci● 1 houska (lze použít jakékoli pečivo)● 6 vajec● dijonská hořčice● 200 ml smetany na vaření● 150 g šunky● 150 g sýra● 3 rajčata● sůl● pepř Postup: Troubu předehřejte na 180 ...
Máte starší pečivo, které chcete zpracovat? Vsaďte na vydatnou snídani z trouby! Ingredience: na 1 porci● 1 houska (lze použít jakékoli pečivo)● 6 vajec● dijonská hořčice● 200 ml smetany na vaření● 150 g šunky● 150 g sýra● 3 rajčata● sůl● pepř Postup: Troubu předehřejte na 180 ...
Tradiční „chléb chudých“ focaccia (čtěte: fokáča) je dnes oblíbenou pochoutkou i v luxusních restauracích. Nejlepší je čerstvý samotný nebo třeba namáčený do kvalitního olivového oleje. Potřebujete: ✿ 10 g čerstvého droždí✿ 1 lžičku cukru krupice✿ 250 g hladké mouky✿ 250 ml ...
Tradiční „chléb chudých“ focaccia (čtěte: fokáča) je dnes oblíbenou pochoutkou i v luxusních restauracích. Nejlepší je čerstvý samotný nebo třeba namáčený do kvalitního olivového oleje. Potřebujete: ✿ 10 g čerstvého droždí✿ 1 lžičku cukru krupice✿ 250 g hladké mouky✿ 250 ml ...
Zapečené brambory jsou vděčným jídlem pro děti i dospělé. Chutnají opravdu úplně všem.Suroviny:6–8 velkých brambor300 g tvrdého sýra300 ml smetany ke šlehání150 g slaniny sůl, pepř 1 lžička sušeného rozmarýnu1 stroužek česnekumáslo na vytření formyPostup:Brambory si nakrájejte ...
Zapečené brambory jsou vděčným jídlem pro děti i dospělé. Chutnají opravdu úplně všem.Suroviny:6–8 velkých brambor300 g tvrdého sýra300 ml smetany ke šlehání150 g slaniny sůl, pepř 1 lžička sušeného rozmarýnu1 stroužek česnekumáslo na vytření formyPostup:Brambory si nakrájejte ...
Kdo chce v Anglii dobře jíst, musí třikrát denně snídat, pravil anglický dramatik W. S. Maugham. Jak ale na to? Ingredience: na 1 porci● 2 kvalitní vepřové klobásy● 400 g bílých fazolí v rajčatové omáčce● 2 vejce● 4 plátky anglické slaniny● 4 žampiony● větvička cherry ...
Kdo chce v Anglii dobře jíst, musí třikrát denně snídat, pravil anglický dramatik W. S. Maugham. Jak ale na to? Ingredience: na 1 porci● 2 kvalitní vepřové klobásy● 400 g bílých fazolí v rajčatové omáčce● 2 vejce● 4 plátky anglické slaniny● 4 žampiony● větvička cherry ...
Suroviny: 3 bílky ½ lžičky vanilkového extraktu 17 g cukru moučky 55 g bílé čokolády barevné sypání na zdobení Postup: Z bílků vyšlehejte ve vodní lázni tuhý sníh, přidejte moučkový cukr a vanilkový extrakt a dál šlehejte nad parou do zhoustnutí. Nádobu z horké vodní lázně ...
Suroviny: 3 bílky ½ lžičky vanilkového extraktu 17 g cukru moučky 55 g bílé čokolády barevné sypání na zdobení Postup: Z bílků vyšlehejte ve vodní lázni tuhý sníh, přidejte moučkový cukr a vanilkový extrakt a dál šlehejte nad parou do zhoustnutí. Nádobu z horké vodní lázně ...
Smetanová špenátová polévka se nikdy neomrzí. My si ji ovšem připravíme se smetanou.Suroviny:4 hrsti čerstvého listového špenátu1 menší cibule2 stroužky česneku500 ml zeleninového vývaru1/2 hrsti čerstvé bazalkysůl, pepř 10 ml smetany ke šleháníolivový olej1/2 lžičky sušeného ...
Smetanová špenátová polévka se nikdy neomrzí. My si ji ovšem připravíme se smetanou.Suroviny:4 hrsti čerstvého listového špenátu1 menší cibule2 stroužky česneku500 ml zeleninového vývaru1/2 hrsti čerstvé bazalkysůl, pepř 10 ml smetany ke šleháníolivový olej1/2 lžičky sušeného ...
Tradiční vánoční jarmark v Mnichově Hradišti s bohatou nabídkou vánočních dárků a pochutin ve stáncích se uskuteční 9. prosince na Masarykově náměstí. Můžete očekávat pestrý kulturní program místních škol, spolků a kapel na pódiu před budovou radnice. http://mnhradiste.cz
Přemýšlivý čtyřicátník. Introvert. Mluví potichu, váží každé slovo. Miluje svou rodinu. Má rád rychlá auta. A má rád divadlo. „Měl jsem sen dělat kumšt a ten sen se mi plní…“ Lukáš Langmajer je Plzeňák. Vyrůstal jako nejmladší v rodině plzeňského muzikanta, sbormistra a operního a operetního zpěváka Jiřího Langmajera a jeho paní. Má o čtrnáct
Na oběžné dráze Země je v posledních letech dost rušno. Pohybuje se po ní totiž již několik tisíc satelitů. Podle záhadologů má být jedním z nich také Black Knight, tedy Černý rytíř. Na nebi byl údajn
Aby vám to slušelo, k tomu stačí upravit obočí, nanést řasenku a možná ještě rtěnku, a to v tomto pořadí. Bez obočí to totiž nefunguje, přitom právě s ním je nejvíc starostí. Vytrhat, nebo dokreslit? To bývá zásadní otázka, neboť málokdo má chloupky v obočí rostlé „tak akorát“. Kromě vrozených předpokladů je pro hustotu porostu
Velkou neznámou stále zůstává, kde byl a čím se Ježíš Kristus zabýval do okamžiku, kdy jeho biografii začíná přebírat Nový zákon. O tomto období života Ježíše existuje řada různých teorií. Jedna z nic
Jedna z nejvýznamnějších infekčních nemocí, která i dnes zabíjí až půl milionu lidí ročně, malárie ovlivnila i stavbu Panamského průplavu, jenž spojuje Atlantský a Tichý oceán. Jeho budování však neprobíhalo bez komplikací. Kanál je dlouhý téměř 82 km, lodím jeho proplutí trvá 8 až 10 hodin. Jeho otevření významně zkrátilo lodní dopravu. Dříve musela loď
Práci jsem milovala a myslela jsem si, jak je vše zalité sluncem. Bohužel někdo se rozhodl přivolat mraky. Už jsem nedoufala, že dostanu lukrativní zaměstnání. Měla jsem sedm let před důchodem, žila jsem v domnění, že svůj profesní vrchol jsem si zažila před tím. Ani jsem nestřídala zaměstnání. Moc mladé a hloupé? Vždy jsem pracovala v dobrém kolektivu, práce
Ještě dnes mívám záchvaty strachu, když si na to vzpomenu. Když se ke mně začaly ty postavy blížit, loučila jsem se se životem. V současnosti bydlím v poměrně velikém městě, ale dětství a dospívání jsem strávila v menší vesnici. Odstěhovala jsem se až v době, kdy jsem se dostala na vysokou školu, a pak jsem
Lyžařský ráj David Sport představuje snow couture kolekci luxusní značky GOLDBERGH, kterou si díky jedinečnému stylu, špičkové kvalitě a dokonale funkčnímu zpracování oblíbila i řada módních osobností
Sedm, deset, v lepších případě dvanáct nebo šestnáct let. Tak dlouho se zpravidla dožívají naši psí společníci. A nejen chovatelé, ale i vědci se ptají: Šla by tato doba prodloužit? Při vší úct
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř