Pečínka na másle a tymiánu

Suroviny na 4 porce:

● 4 horní stehna ● 8 lž. oleje
● 4 lžič. suš. a 10 snít. tymiánu
● 4 lžič. mleté papriky ● sůl
● 4 lžič. drceného kmínu
● 200 g slaniny ● 400 g másla

Postup:
Zmrazenou slaninu nakrájíme na klínky a maso jimi prošpikujeme. Do oleje přidáme koření, sůl a směs do masa vetřeme, přidáme čerstvý tymián a necháme zavřené v pekáčku přes noc v chladu.

Poté přidáme 300 g másla, podlijeme 0,75 l vody, přiklopíme a dáme péct na 180 °C na 2 hodiny a poléváme výpekem či vodou dle potřeby.

Pak dopékáme bez poklice na barvu asi ½ hod. Když je maso měkké, přidáme zbytek másla a troubu vypneme. Po částečném zchladnutí vykostíme a maso nakrájíme na porce. Podáváme se zelím, špenátem, knedlíky, brambory a rýži.

reklama
reklama

Komentáře