Pivní rizoto s párkem

Ideální pokrm do podzimních dnů zejména pro ty, kteří mají rádi maso.

Suroviny na 4 porce - 300 g rýže - 200 g párku nebo klobásy - 200 g lesních hub - 300 ml světlého piva - 1 cibule - 2 stroužky česneku - 2 lžíce oleje - sůl, pepř - hrst zelené petrželky

Postup

1. Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli, jemně nasekaný česnek a dvě lžíce nasekané petrželky. Osolte a opepřete. Až cibule zrůžoví, vmíchejte nakrájené párky a houby, a osmahněte.

2. Přidejte rýži, promíchejte a podlijte pivem. Až rýže nasaje pivo, přilijte horký vývar. Duste pod pokličkou 15 až 20 minut.

3. Naservírujte na talíře, ozdobte bylinkami a podávejte.

reklama
reklama