Můj čas na kafíčko

Poctivá gulášová

Nemáte rádi mleté maso? Zkuste gulášovou polévku jinak!

Suroviny: na 4 porce

 700 g předního hovězího
 450 g cibule
60 g sádla
 60 g másla
lžička celého kmínu
2 lžíce sladké mleté papriky
 1 lžíce rajského protlaku
1,5 l hovězího vývaru (nebo zeleninového)
850 g brambor
 4 stroužky česneku
lžíce
majoránky
sůl
pepř
petrželka

Postup:

Maso nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte máslo a sádlo a maso osmažte a poté vyjměte na talíř. Do volného hrnce vsypte nakrájenou cibuli a orestujte ji. Zasypte kmínem a paprikou. Vmíchejte protlak, zalijte vývarem, vraťte do hrnce maso, přiklopte a vařte při nižší teplotě asi hodinu doměkka.

Mezitím nakrájejte brambory. Česnek oloupejte a prolisujte. Přidejte lžičku soli, majoránky a brambory. Přiklopte a vařte 15 min, až brambory změknou. Dochuťte pepřem a podávejte ozdobené petrželkou.

Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 47 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden