Moje sladké tajemství

Podpořte imunitu pomocí doplňků stravy

Vitaminy C a D byste měla v zimě doplňovat každý den. Pro správné fungování organismu a lepší obranyschopnost těla si dopřejte i beta glukany.

 

Již dlouhou dobu jsou zkoumány pro svůj příznivý vliv na imunitu. Účinnost a kvalita těchto imunomodulátorů závisí především na dostatečné chemické čistotě přípravků, která by měla být alespoň 70 %.

Touto čistotou se mohou pochlubit například některé přípravky, které běžně sežnete v lékárnách, nebo také přírodniny, jako jsou houby, kvasinky nebo obilniny. Jsou výbornými pomocníky při infekcích a nachlazeních, ale také při hojení ran a dalších potížích, proto řešíte-li takový problém, neváhejte po nich sáhnout.

Kolik je dost?

Studie uvádějí jako běžnou optimální denní dávku pro dospělého člověka 200 mg, u dětí pak 100 mg. Toto množství je vhodné navýšit při probíhajícím onemocnění, oslabeném imunitním systému, dlouhotrvajícím vyčerpaní, únavě a jiných potížích.

Při dávkování je třeba se řídit i doporučením daného výrobce, avšak beta glukanem nehrozí předávkování, proto se netřeba bát užívání i vyšší dávky. Rovněž nejsou známy žádné vedlejší účinky, ani při dlouhodobém užívání.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden