Podzimní tousty

Smlsnou si všichni!

Co by to bylo za závěr houbařské sezony, kdybychom si neudělali houbové tousty.

Ingredience:


  • 8 až 10 kloboučků hřibovitých hub

  • ½ lžičky drceného kmínu

  • 2 špetky cukru

  • sůl

  • Podklad:

  • 200 g plnotučného tvarohu

  • 2 lžíce majonézy S

  • 2 stroužky česneku

  • sůl

  • 1 tmavá bageta (větší)


Postup:

  • Malé hlavičky hub nakrájíme na plátky a orestujeme je na másle, lehce osolíme a přidáme kmín, lžíci vody a podusíme do měkka. Přidáme-li na závěr cukr, lehce zkaramelizují a jejich chuť bude o to zajímavější.

  • Připravíme si podklad smícháním ingrediencí a namažeme jej na nakrájenou bagetku. Na něj nandáme upravené houby a máme hotovo.

reklama
reklama