Můj kousek štěstí

Pohled do oka prozradí víc, než tušíte

Krásné oko ještě neznamená dokonalé zdraví

Oko, do duše okno, říká přísloví. Oči o nás dovedou prozradit mnohé. Podle jednoho ze směrů alternativní medicíny můžeme neduhy organismu vidět přímo v oku.

Snahou o odhalení zdravotního stavu z oční duhovky se zabývá metoda alternativní medicíny irisdiagnostika – iris znamená oční duhovka.

Jak to funguje?

Stejně jako je na ploskách nohy, dlaních či uchu možné nalézt reflexní body všech orgánů, je to prý možné i v oku. Podle určitých barev, znamének a teček v duhovce má zkušený iridiolog určit, kde je „zakopán pes“, tedy ve kterém orgánu máme nějaký problém.

Lékařská věda tuto metodu neuznává, přesto se zdá, že může řadě pacientů přinést naději. Iridiolog musí mít velmi dobré znalosti anatomie a fyziologie a psychologie. Musí také znát principy vzájemného ovlivňování orgánů mezi sebou podle tradiční čínské medicíny, funkce meridiánů a spoustu dalších odborných věcí.

Vyšetření je podobné jako při návštěvě očního lékaře.

Vyšetření je úplně jednoduché. Ke správnému diagnostikování je jen nutné dobře na duhovku vidět. Snadněji se zdravotní stav odečítá ze světlých očí, ale i na ně je nutno si „posvítit“.

Obvykle se oči vyfotí speciálním fotoaparátem, který snímky uloží v počítači; může se tak k nim kdykoli vrátit a pomocí zvětšení najít každou drobnost. Z toho pak iridiolog pomocí mapy oční duhovky a svých zkušeností zjišťuje změny na duhovce a jejím okolí.

V oku se čte jako v knize

Z oka se dá vyčíst, jaké máte zdravotní změny ve svém těle, jak pracují jeho jednotlivé orgány, například ledviny, játra, žlučník, zažívací trakt, srdce a iridiolog odhalí také příčiny případných špatných funkcí. Dokáže také pomoci předcházet nemocem, které by teprve mohly nastat.

Výsledkem je podrobná zpráva o vašem celkovém zdravotním stavu a doporučení individuální terapie. Ta zahrnuje úpravu jídelníčku, pitného režimu či další metody. Při zjištění závažných problémů je vám samozřejmě doporučen lékař.

Hnědoocí lidé jsou údajně nervóznější.

I barva leccos napoví

Tato metoda je v různých státech světa oficiálně uznávaná. U nás zatím spadá do kategorie metod, které lze použít, ale její odhalení je třeba doplnit dalšími vyšetřeními.

I tak ale stojí za to ji vyzkoušet a něco se o svém těle dozvědět. Diagnostika se také řídí barvou oka, kterou dělí do tří základních skupin: modré, hnědé a šedé.

Modré oči

Modroocí lidé bývají náchylnější k onemocnění dýchacích cest, blízko mají k poruchám přeměny kyseliny močové, k revmatismu a alergiím. Zvýšenou pozornost by měli věnovat také svému srdci a ledvinám.

Hnědé oči

Hnědoocí lidé mívají citlivější trávicí trakt a bývají náchylní k tvorbě žaludečních vředů a žlučových kamenů. Častěji prý trpí nadýmáním, zácpou, žlučníkovými kolikami a mají oslabenější nervový systém.

Šedé oči

Tito lidé údajně bývají náchylní ke kožním chorobám, revmatismu a katarům sliznic; jejich sklony ke zdravotním obtížím bývají podobné jako u modrookých.

Dobré rady

• Tuto metodu nemohou využít lidé, kteří mají šedý nebo zelený zákal.

• Výsledky iridiologického vyšetření si určitě raději nechte ověřit klasickými lékařskými metodami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden