Pravá italská pizza capricciosa

Suroviny:


  • 500 g hladké pšeničné mouky

  • 10 g droždí

  • 2 špetky soli

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje

  • 3 dl čisté vody


Na zdobení:

  • cca 300 ml pasírovaných rajčat

  • 2–3 ks mozzarelly

  • žampiony

  • asi 100 g šunky

  • nakládané artyčoky

  • černé olivy, čerstvá bazalka


Postup:

Smícháme mouku, kvasnice a sůl, poté přidáme olivový olej a lehce zamícháme vařečkou nebo lžící. Až se těsto začne spojovat, začneme ho velmi lehce hníst.

Těsto musí být při hnětení stále měkké a vláčné, nesmí se lepit. Jakmile bude hmota spojená a vznikne vláčné těsto, můžeme ho trochu poprášit moukou. Necháme ho v míse a přikryjeme ho utěrkou a dáme na 24 hodin zrát do lednice.

Vezmeme si jeden nakynutý bochánek těsta, přimáčkneme jej z obou stran do mouky a potom začneme těsto natahovat dokola. Připravíme si omáčku – pasírovaná rajčata osolíme a opepříme, přidáme pár lžic olivového oleje a bazalku.

Omáčku naneseme na těsto a přidáme mozzarellu. Nakonec obložíme pizzu zbytkem ingrediencí. Dáme péct na 250 stupňů na asi 10–15 minut, až nám mozzarella krásně zezlátne a okraje se opečou do křupava.

reklama
reklama

Komentáře