Předkrm – pomazánka z červené řepy s ořechy

Příprava: 30 min (bez vaření a chladnutí). Cena: 80 Kč

Před jídlem je třeba chuťové buňky správně naladit. Zapomeňte na křenové rolky a připravte si tuhle zdravou pomazánku.


Potřebujete:


125 g žervé


100 g čerstvého kozího sýra


300 g červené řepy


jablečný ocet


med


sůl, pepř


½ hrnku cukru krupice


hrst vlašských ořechů


1. Červenou řepu uvařte doměkka, oloupejte ji a nastrouhejte nahrubo. V misce ji smíchejte s žervé, a kozím sýrem, dochuťte octem, medem, solí a pepřem.


2. Na pánvi nebo kastrůlku nechte rozpustit cukr se dvěma lžičkami vody. Vařte za stálého míchání, aby se karamel nepřipálil a pak do něj přidejte nasekané vlašské ořechy. Vodu nechte vyvařit a až bude mít karamel hustou sirupovou konzistenci, bude hotový.


3. Zkaramelizované ořechy přendejte na pečicí papír a nechte zchladnout. Mezitím pomazánku namažte na chleby nebo opečené tousty a ozdobte je zkaramelizovanými ořechy. Můžete dozdobit i bylinkami.

Komentáře

reklama